Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

METODA/ Zbulimi i krimit bashkëshortor në Glyka Nera: cila qe mjeshtëria e policisë greke

Zougla.gr nxjerr në dritë informacione të reja, në lidhje me krimin që tronditi Greqinë në Glyka Nera dhe mënyrën në të cilën policia arriti në përfundimin se 32-vjeçari ishte vrasësi i gruas së tij, dhe gjatë gjithë kësaj kohe ai ishte duke luajtur “teatër” për të çorientuar autoritetet. Sidoqoftë, policia ndoqi të njëjtën taktikë, duke çorientuar autorin e krimit që hetimet e tyre të përqëndroheshin diku tjetër.

Konkretisht, sipas informacionit nga zougla.gr, policia kishte arritur në përfundim që në fillim se piloti ishte vrasësi i Caroline-s fatkeqe, por me të ashtuquajturën “politikë ngurruese”, ata donin ta provokonin atë për të bërë gabime dhe ta drejtonin duke hetuar kështu dyshimin, sigurinë e fajit të tij.

Për këtë qëllim, policia përdori shtypin, duke lëshuar “informacion” të ndryshëm që do ta bënin vrasësin të ndihej “i sigurt”.

Për shembull, ka pasur raporte që policia ka kërkuar ndihmë dhe informacion nga ambasadat në vende të ndryshme – por kjo nuk ndodh kurrë, pasi kur është e nevojshme, autoritetet i drejtohen Drejtorisë Speciale të Bashkëpunimit Policor për të koordinuar me vendet e tjera.

Në fakt, EL.AS. e kishte thirrur pilotin më herët për dëshminë “përfundimtare”, por ai kërkoi të shkonte në shërbesën  e gruas së tij. Për të mos e trembur, e lanë të shkojë në Alonissos.

Eshtë karakteristike që kur nëna e 32-vjeçarit e pyeti pse e thirri përsëri policia, ai u përgjigj se “ka një të dyshuar dhe unë duhet të shkoj për ta identifikuar”.

Që në fillim, një autoritet i rangut të lartë i EL.AS u mor me sqarimin e krimit, nisur nga përvoja në laboratorët kriminalistikë dhe konkretisht në “gjurmët dhe mjetet”, siç është termi i përdorur nga oficerët e policisë.

Mbi të gjitha, teknologjia ka luajtur një rol kryesor në zgjidhjen e krimit.

Dëshmitë e dy oficerëve të policisë që hynë për herë të parë në shtëpinë në Glyka Nera janë gjithashtu me shumë interes.

Që nga momenti i parë policisë iu duk shumë e çuditshme që shtëpia nuk ishte trazuar, përveç se kishte disa kuti në dysheme. Mes tyre ishte kutia e lojës “Monopoli”, ku në të, gjoja gjatë depozitimit të autorit të krimit, gjendeshin edhe paratë që nxirrnin grabitësit.

Polici që e mori foshnjën në krahë, e konsideroi të gjithë skenën që pa si “të dyshimtë” dhe në mënyrë instinktive e mori fëmijën për ta mbrojtur. I njëjti polic shprehu të njëjtin dyshim dhe në fakt ata kishin ndarë mendimet e tyre me presidentin e oficerëve të policisë të Atikës juglindore, George Kalliakmanis.

Kur eprorët e tyre i pyetën nëse 32-vjeçari ishte i vetmi lidhur me rastin, ata u përgjigjën se nuk mund të ishin të sigurt, sepse e lëshuan shumë shpejt, pasi ai vetë tha që nuk merrte frymë. Ata gjithashtu ishin të impresionuar nga reagimi “shumë i ftohtë” i 32-vjeçarit kur iu tha se gruaja e tij kishte vdekur.

Sipas informacionit nga zougla.gr, policia me teknologji speciale ka mundur të marrë mesazhet e fshira që piloti kishte shkëmbyer me viktimën, duke nxjerrë informacione të vlefshme. Mesazhet treguan posaçërisht se e reja fatkeqe do të merrte fëmijën dhe do të largohej, ndërsa dukej se ajo po shikonte shërbimin hotelier Booking për të qëndruar. Ky informacion u vërtetua gjithashtu nga dëshmitë e njerëzve që kishin përjetuar grindjet e forta të çiftit kohët e fundit.

Fakte të tjera që e çuan policinë të konkludonte fajësinë e burrit:

-Përputhja e orëve që piloti tha se ishte i lidhur, me gjurmët e gjetura në lëkurën e tij.

-Në kamerat e sigurisë së zonës përreth, drejtuesit e EL.AS. përdorën një algoritëm të veçantë për të gjetur të gjitha shtigjet e mundshme që autorët e dyshuar fillimisht – “grabitësit” – mund të ndiqnin – por algoritmi tregoi se nuk kishte asnjë rrugë të tillë arratisjeje që nuk do të ishte “kapur” nga kamerat. Kjo përjashtoi fillimisht mundësinë që ndonjë autor i krimeve të ishte larguar me makinë.

-Sipas hetimeve të laboratorëve kriminalistikë, dera e shtëpisë nuk u hap asnjëherë. “Autorët” sipas dëshmisë së pilotit hynë në shtëpi përmes një dritareje të vogël – por ata nuk kishin asnjë arsye të largoheshin nga i njëjti vend, përveç se të dilnin normalisht nga dera, diçka që nuk ndodhi

-Një tjetër element që e kishte trazuar policinë që nga fillimi, ishte dëshmia se u dëgjua britma e qenit fatkeq të familjes që u gjet e varur – “sikur shefi i tij po grindej me të” – dhe jo duke lehur, siç bëjnë qentë zakonisht, të cilat reagojnë para një të huaji ose një kërcënimi, që gjithashtu nuk kishte kuptim ta varnin atë jashtë shtëpisë dhe jo brenda saj.

-Karta ishte hequr nga kamera e sigurisë së shtëpisë, diçka shumë e rrallë, pasi zakonisht grabitësit shkatërrojnë pajisjen, ndërsa e shtëna e fundit është shumë përpara ngjarjeve të përshkruara nga 32-vjeçari.

-Ritmi i telefonit të 32-vjeçarit kur tha ishte lidhur…

-Në orën inteligjente të Caroline-s që matte pulsin, dukej se pulsi i saj në një moment u përshpejtua shumë dhe më pas u ndal – dhe kjo ndodhi në një kohë tjetër nga ajo e përshkruar nga 32-vjeçari.

-Përfundimisht, policia ishte shumë e impresionuar që 32-vjeçari përshkroi me shumë saktësi armët e grabitësve të dyshuar – ai madje e dinte llojin e tyre. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts