Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

VENDIMI/ Proces i ndjeshëm: kështu Kosova do të padisë Serbinë për gjenocid

Zëdhënësja e qeverisë së Kosovës Rozafa Kelmendi i tha Koha-s se një proces gjyqësor për gjenocid kundër Serbisë do të paraqitet para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë (ICJ) para fundit të 2022.

Ajo deklaroi se nevojitet një përgatitje e madhe për këtë.

“Para se të filloni një proces gjyqësor, është e nevojshme të finalizohet një plan pune që përmban shumë aspekte teknike të përfshira në këtë plan,” tha ajo.

Ajo tha se nuk kanë një datë të saktë për ngritjen e padisë, por mendojnë se nuk mund ta paraqesin atë para fundit të vitit të ardhshëm.

“Ne besojmë se ka pasur gjenocid në Kosovë dhe ne do të përpiqemi ta provojmë atë. Në këtë fazë të parë, nuk është e përshtatshme të flasim për pasojat e një vendimi të tillë të mundshëm,” tha ajo.

Zëdhënësia sqaroi se tani po merren me çështjen e kompetencave dhe analizave të brendshme dhe të jashtme nga ekspertë vendas dhe ndërkombëtarë.

“Procesi i padisë së gjenocidit të Serbisë është një proces i gjatë, kompleks dhe shumë i ndjeshëm, kështu që do të duhet kohë,” argumentoi Kelmendi. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts