Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

PROJEKTI/ Vulin: Kështu ndalojmë krijimin e Shqipërisë së Madhe

Ministri i Brendshëm serb Aleksandar Vulin, tha se krijimi i botës serbe zgjidh çështjen kombëtare të serbëve dhe se procesi i bashkimit ka filluar dhe se nuk do të jetë më e mundur të ndalet.

Ai tha se askujt nuk i shqetësonte fakti që gjermanët u bashkuan dhe kështu përfunduan rishikimin e rezultateve të Luftës së Dytë Botërore, “por shqetëson që serbët duan të jetojnë në një shtet”.

“Besoj se krijimi i botës serbe zgjidh çështjen kombëtare të serbëve, pasi ndalon përhapjen e Shqipërisë së Madhe, garanton serbët se gjenocidi ndaj tyre nuk do të ndodhë më kurrë, dhe mbi të gjitha siguron paqen afatgjatë në Ballkan”, tha Vulin për Vecernje Novosti të sotëm dhe se Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, dhe ai është bashkëluftëtar, por që rrallë ndodh që ata të mos mendojnë njësoj.

Siç tha ai, ai shpesh dëgjon histori se si të gjithë do të jetojnë në Bashkimin Evropian dhe kjo është arsyeja pse nuk ka nevojë të mblidhen në shtetin serb.

“Eshtë harruar që ne kemi jetuar tashmë ashtu, për shekuj në Perandorinë Osmane, për disa dekada në Austro-Hungari dhe për katër vjet nën komandën e Rajhut të Tretë”, theksoi Vulin. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts