Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pas futjes së ligjit në programin e Kuvendit, ja një poezi për dosjet

Parlamenti “përkëdhel” spiunët

 

Nga Ali Pyka

O parlament, i “trembe” spiunët

S’dinë ku të fshihen, s’dinë ku të futen

Ligjin për dosjet e fute në axhendë

Të presim tre muaj, na le pa mendë

*       *        *

I trembe shumë, se nuk janë pak

Kanë bërë zullume deri në batak

Kanë futur brenda deri robt’ e shtëpisë

Pa lë pastaj rrethin e miqësisë

*       *       *

Do hapen dosjet, po kur vallë

T’i diskutojmë një nga një me radhë

 

T’i diskutojme te gjitha variantet

 

E pastaj t’i hapim patallet

 

*        *       *

Po mirë, o te uruar deputetë

 

Se këto që thoni s’i besoni as vetë

 

Na thoni kur do hapen dosjet e shkreta

 

Qe në shesh të dali e vërteta

 

*       *       *

Për dosjet foli edhe presidenti

 

Të hapen, të lexohen, pa të bëhet qahmeti

 

Po për tre muaj, siç “thotë” axhenda

 

Asgjë s’do hapet, kjo është e vërteta

 

*         *          *

 

Këto që thoni s’do të bëhen kurrë

 

Se kjo axhendë do të digjet në furrë

 

Do shkojë një muaj, dhe dy e tre

 

Dhe dosjet s’do hapen, e them për be

 

*        *        *

 

Ndaj spiunët, që nuk janë pak

 

Do bëhen trima në këtë batak

 

S’do fshehin kokën, s’do fshehin këmbët

Do shtrembërojnë suratin, do kërcasin dhëmbët

*        *        *

Do bëhen trima shume e më shumë

 

Se hapja e dosjeve paska shumë “punë”

 

Të shkojë një muaj, e dy e tre

 

S’do hapen kurrë dosjet, e them për be

 

*         *         *

 

Spiunët e uruar janë në cdo vend

Zunë çdo gjë, parti,  qeveri e Kuvend

Më kot mundohemi t’u pastrojmë fytyrën

Se pluhuri ka zenë shumë, s’i heq dot lyrën

*          *         *

O parlament shqiptar, besoj në fjalën tënde

Uroj që të hapen dosjet me zemër e me mendje

Te hapen këto dosje, një e keqe e madhe

Që shqiptari i shkretë të flejë pa halle

*       *        *

Por, sic duken bathët

 

Ato s’do hapen kurrë

 

S’do hapen kurrë kjo fare e keqe

Që e bënë shqiptarin të flase me vete

 

*         *          *

Besoj o parlament, që kjo mos të jetë shaka

Se hapja e dosjeve nuk është tallava

 

Mos e tallni këtë popull, se ka vuajtur shumë

 

Ta bëjë njëherë i qetë, të uruarin gjumë

auto pjese dak

Related posts