Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Kur Corona kthen realitetet përmbys: nga urrejtja, në simpati ndaj burkës

Një studim i kryer mbi gratë muslimane në vendet perëndimore zbulon se virusi koronar ka rikthyer respektin për gratë që mbajnë vello në fytyrat e tyre në ato vende.

Anna Piela, një studiuese në Universitetin Northwestern në Illinois, SHBA, kreu një studim mbi 38 gra që mbanin burka, kryesisht qytetare britanike dhe amerikane. Kohët e fundit, një pjesë e rezultateve të marra në hulumtimin e saj u botuan nga portali amerikan The Conversation.

Studimi citon një pohim të një shtetaseje britanike nën pseudonimin Afrah, i cili thotë se ekziston një “ndryshim i dukshëm” në trajtimin e grave me burka në rrugët e Britanisë së Madhe që pas shpërthimit të pandemisë.

“Ata nuk më shikojnë më vëngër për shkak të nikabit dhe dorezave. Të gjithë i kuptojnë menjëherë,” theksoi ajo.

Jameelah, një muslimane nga Franca, gjithashtu theksoi se situata aktuale në botë e mbronte atë nga çdo “koment i lig”.

Ajo tërhoqi vëmendjen për faktin se shumë shtëpi të dizanji madje përpiqen të hartojnë versione elegante të maskës së fytyrës, ndërsa në të njëjtën kohë u përgjigjen rrethanave aktuale mjekësore.

Nga ana tjetër, ligji francez nuk lejon mbajtjen e burkas  në publik, por pas pandemisë, tashmë ndalohet “fytyra zbuluar”, pra lëvizja pa maska ​​mbrojtëse për të gjithë personat, madje edhe shalle apo pëlhura pambuku. /tesheshi.com/

 

 

 

auto pjese dak

Related posts