Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Dorëheqje moralo-shëndetësore e ministrit austriak i Shëndetësisë

Ministri austriak i shëndetësisë Rudolf Anschober ka dhënë dorëheqjen. Arsyeja e dorëheqjes së tij është se ai nuk po ndihet mirë, shkruan The Washington Post.

“Unë nuk mund të jap maksimumin tim për javë të tëra. Një muaj më parë përfundova në spital, u rrëzova. Kjo ndodhi shtatë ditë më parë. Presioni im i gjakut dhe sheqeri në gjak janë rritur dhe nuk ndihem mirë dhe i fortë për këtë punë,” tha Anschober, tani një ish-ministër i shëndetësisë.

Pas 14 muajsh koronavirus dhe të njëjtit numër që nga fillimi i mandatit të tij, Anschober dha dorëheqjen.

“Askush nuk duhet të turpërohet nga sëmundjet e tij. Në këto momente kritike, Austria ka nevojë për një ministër që është plotësisht i shëndetshëm dhe i aftë. Nuk jam unë dhe vendi në pandemi nuk mund të presë për shërimin tim,” tha Anschober.

Ai shtoi se ishte dje në Bruksel dhe pa shumicën e vendeve që ndryshuan disa ministra të shëndetësisë që nga fillimi i pandemisë.

“Në Republikën Çeke, ministri i katërt i Shëndetësisë ka marrë funksionin e tij,” tha ai.

Ai theksoi se si ministria e tij punoi si ekip. Ai kishte për detyrë, jo vetëm të njihej me Ministrinë e Shëndetësisë, por edhe me pandeminë, e cila ishte absolutisht e panjohur për të gjithë. Ai gjithashtu tha se ata duhet të kishin marrë shumë vendime politike dhe se askush nuk është përgjegjës për gabimet në pandemi sepse kjo është një situatë e panjohur. Ai gjithashtu theksoi se pavarësisht nga fakti që u bënë shumë gabime në pandemi, se u morën vendime të mira, të tilla si teste dhe masa rajonale për të mbrojtur kundër përhapjes së koronavirusit.

 “Problemet që vijnë janë ato që vijnë me mutacione. Ne gjithashtu nuk e dimë se cilat janë pasojat për të prekurit, qoftë pandemi apo masa të marra për ta parandaluar atë”, thotë Anschober. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts