Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

DËNIMI/ Njihuni me burgjet europiane të Hagës: ku do japë shpirt Mlladiç?

Mekanizmi gjyqësor, ose siç quhej më parë Tribunali i Hagës, ka një kontratë me gjithsej 17 vende evropiane në të cilat dërgohen të gjithë ata që janë dënuar nga kjo gjykatë.

Kështu, krimineli i luftës Ratko Mlladiç, i cili u dënua me burgim të përjetshëm, mund të vuajë dënimin e tij në sa më shumë vende evropiane. Nëse nuk merret në konsideratë burgun Scheveningen në Hagë, i cili strehon të akuzuarit dhe të dënuarit e Hagës, Mlladiç mund të gjejë veten në disa të tjerë, duke pasur parasysh se të dënuarit nga ky Tribunal po vuajnë dënimet e tyre në burgjet në Gjermani, Britani, Poloni, por edhe Danimarkë, Estoni, Finlanda dhe Francë.

Kështu, krimineli i luftës Sreten Lukic, i dënuar me 20 vjet burg për krime kundër shqiptarëve të Kosovës, po vuan dënimin në Poloni. Sidoqoftë, Lukiç u kthye së fundmi nga Polonia në paraburgim në Scheveningen.

Nga ana tjetër, në burgun Tart në Estoni, është gjenerali i luftës, Dragomir Millosheviç, i dënuar me 29 vjet burg për krime kundër civilëve në Sarajevën e rrethuar.

Gjithashtu, gjenerali tjetër serb dhe krimineli i dënuar i luftës Radislav Krstiç, i cili po vuan një dënim me 35 vjet burg për gjenocid në Srebrenica, ishte në burg në Britaninë e Madhe. Por më pas u kthye në qelitë e Hagës.

Ndërsa i dënuari dhe krimineli i luftës më i famëkeqi i Hagës, Radovan Karaxhiç, u transferua kohët e fundit nga Haga në një burg britanik në Ishullin e Bardhë në jug të Anglisë, 20 kilometra nga Portsmouth.

Burgu në Ishullin e Bardhë ka ekzistuar që nga viti 1863 dhe dikur konsiderohej si një nga më të rreptët në vend. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts