Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

BE: Kështu po “heqim qafe” Kinën

Bashkimi Evropian zbuloi një plan për të zvogëluar varësinë nga furnizuesit kinezë dhe të tjerë të huaj në gjashtë zona strategjike, të tilla si lëndët e para, përbërësit farmaceutikë dhe gjysmëpërçuesit, pas rënies ekonomike të shkaktuar nga pandemia.

Plani i bllokut 27-vendesh thekson urgjencën e detyrës, duke shpjeguar se Evropa mbështetet në Kinë për pothuajse gjysmën e 137 produkteve të përdorura në ekosisteme të ndjeshëm, kryesisht lëndë të para, farmaceutike dhe produkte të tjerë të rëndësishëm për bllokun e gjelbër dhe dixhital, raporton Reuters.

Plani i azhurnuar i strategjisë industriale të Komisionit Evropian u hartua pasi pandemia e koronës vuri në dukje problemin e “ngushticave” në zinxhirin e furnizimit, prandaj BE planifikon të kryejë një auditim të hollësishëm të furnizuesve të lëndëve të para, baterive, përbërësve aktivë farmaceutikë , hidrogjen, gjysmëpërçues dhe teknologji cloud. edge”, për të vendosur për biznesin e ardhshëm me ta.

“Strategjia e sotme industriale e azhurnuar është pajisja e industrive tona për të drejtuar transformimin dixhital dhe të gjelbër të ekonomisë, ndërsa siguron konkurrencën e industrive tona në kontekstin e rikuperimit nga kriza e koronavirusit,” tha Zëvendës Presidentja e KE Margrethe Vestager në një konferencë për gazetarët.

Veprimi i BE mund të përfshijë “diversifikimin e ofertës dhe kërkesës duke u mbështetur në partnerë të ndryshëm tregtarë kur është e mundur, por gjithashtu grumbullimin dhe veprimin e pavarur kur është e nevojshme”, tha dokumenti me 19 faqe.

Për të zvogëluar varësinë nga importi, vendet e BE-së mund të bashkojnë burimet për Projekte të Rëndësishme të Interesit të Përbashkët Evropian (IPCEI) në gjeneratën e ardhshme të informatikës, industrinë e hidrogjenit, industri me karbon të ulët, farmaceutikë dhe gjysmëpërçues.

Programi IPCEI duhet të lejojë qeveritë e BE të nxjerrin para nën rregulla më të buta të ndihmës shtetërore dhe kompanitë të punojnë së bashku në një numër projektesh – nga dizajni në prodhim. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts