Wabi-Sabi: trendi i dekorimit që heq qafe përsosmërinë

Njeriu i kohëve moderne tenton të përsoset në çdo mënyrë.

Ne jemi vazhdimisht në kërkim të përsosjes dhe duam ta arrijmë atë në çdo aspekt të jetës, kështu që shpesh jemi të ngarkuar me idenë që shtëpia jonë duhet të jetë e përsosur.

Këtë mënyrë të të menduarit e kundërshton Ëabi-Sabi, arti i gjetjes së bukurisë në papërsosmëri.

Pas shprehjes Wabi-Sabi fshihet estetika tradicionale japoneze, arti i gjetjes së bukurisë te papërsosmëritë.

Në botën e prodhimit masiv me teknologji të ngopur, ne përpiqemi çdo ditë për autenticitetin.

Duke pasur parasysh se në botën e jashtme është vështirë të gjendet, ne mund të hyjmë në shtëpinë tonë.

Një nga trendet më të mëdha në dekorimin e brendshëm në vitin 2018 ishte frymëzuar nga filozofia e Wabi-Sabi.

Kjo do të thotë që ne mund të hyjmë në një hapësirë të gjallë ku gjithçka e kundërshton idenë e përsosjes moderne estetike.

Mobilje të vjetra prej druri, qeramika të punuar me dorë, fletë dhe jastëkë prej liri ose rroba antike, mur me tulla pa fasadë, dysheme druri me përfundim të përafërt…

Ky është stili me papërsosmëri: çarje, gërvishtje, ndryshkje – nuk duhet të kesh frikë nga këto fenomene, sepse pikërisht këtu qëndron bukuria e një hapësire të rehatshme jetese. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts