Vjenë: për më të varfrit, vizita falas në kinema, teatro e muze

Në Vjenë, për njerëzit me të ardhura të ulëta, për 15 vjet ekzistojnë hyrje falas për në 220 institucione kulturore

Praktika “Kulturpass” u lejon personave me të ardhura të ulëta një hyrje të lirë në shumë institucione kulturore, siç janë kinematë, muzetë dhe teatrot.

Veprimi quhet “Hunger auf Kunst und Kultur” (Hunger for Art dhe Culture) dhe u nis në vitin 2003 nga Wienhaus Wien në bashkëpunim me rrjetin austriak të organizatave të mirëqenies sociale “Armutskonferenz”. Kjo iniciativë kërkon të tërheqë vëmendjen për faktin se arti dhe kultura duhet të jenë të arritshme për të gjithë njerëzit, tha Qendra Ndërkombëtare e Komunikimit në Vjenë Eurocomm-PR.

Çdo institucion kulturor i përfshirë në fushatë, financohet përmes donacioneve personale, institucioneve ose sponsorëve.

Kjo praktikë u vjen në ndihmë atyre që për arsye financiare nuk mund të marrin pjesë në jetën kulturore. Kjo vlen për njerëzit me një pension minimal, personat që marrin ndihmë sociale dhe refugjatët. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts