Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Uau! Shikoni një printer 3D të shtypë një shtëpi dykatëshe

Printeri më i madh 3D i Evropës sapo ka shtypur një shtëpi të plotë në dy kate.

Eshtë një projekt i kompanisë belge për ndërtime të qëndrueshme – Kampi C.

Siç theksuan ata, kjo është shtëpia më e madhe e shtypur në një pjesë, në historinë e njerëzimit.

Printeri 10 me 10 metra punon ashtu si kushërinjtë e tij më të vegjël – përveç që përdor një përzierje të veçantë betoni për të shtypur shtresë për shtresë. Ky proces ka disa përparësi kryesore mbi ndërtimin konvencional: është më i shpejtë, përdoret më pak material dhe kostot e ndërtimit janë dukshëm më të ulëta.

“Fuqia e këtij materiali është tre herë më e madhe se ajo e tullave konvencionale”, thotë menaxherja e projektit Marijke Aerts. “Përveç fibrave në beton, rrjeta e telit të përforcuar është pak e përdorur. Si rezultat i teknologjisë së përdorur, formwork ishte e tepërt, duke kursyer afërsisht 60  përqind në material, kohë dhe buxhet “.

Një shtëpi dy katëshe 91 metra katrorë është akoma më shumë një demonstrim sesa një ndërtesë banimi, por është teknikisht mjaft e madhe dhe madje ka komoditete të qëndrueshme, të tilla si panele diellore dhe ngrohje në dysheme.

“Shtypja e kësaj ndërtese është ende vetëm një deklaratë”, tha Emiel Ascione, menaxher i projektit. “Ne thjesht deshëm t’i tregojmë industrisë së ndërtimit përballueshmërinë dhe potencialin e kësaj teknike. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts