Uashington: në kërkim të maceve shtëpi më shtëpi, rrugë më rrugë

Përdorni kamerat, vizitoni shtëpitë dhe apartamentet dhe përdorni teknika të tjera për të përcaktuar numrin e maceve të rrugës dhe shtëpisë në qytetin kryesor të SHBA.

Në Uashington, shoqatat shtetërore dhe private kanë nisur regjistrimin trevjeçar të numrit të përgjithshëm të maceve në kryeqytet, duke shpresuar se kjo do të ndihmojë në menaxhimin e maces në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Projekti i regjistrimit do të përfshijë nga kamerat, vizitat në familje dhe do të përdorë teknika të tjera për të përcaktuar numrin e maceve të rrugëve dhe shtëpive në qytet.

Drejtuesit e projektit DC Cat Count thanë se të dhënat mbi numrin e maceve që jetojnë në Uashington do të ndihmonin strehimoret e tyre dhe do të frenojnë popullatën e maceve të rrugës.

Regjistrimi duhet të përfundojë në qershor 2021.

Sipas të dhënave nga Shoqata Amerikane e Veterinarisë, pothuajse çdo familje e tretë në Shtetet e Bashkuara ka të paktën një mace, ose gjithsej më shumë se 74 milionë.

Një studim i shkencëtarëve amerikaën të botuar në 2013 tregon se macet janë shkaku kryesor i vdekjes së zogjve dhe gjitarëve të vegjël. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts