Tsipras: ikja e priftërinjve nga shteti, 10 mijë vende pune në shërbimin civil

Kryeministri grek Alexis Tsipras premtoi se vitin e ardhshëm, kur të përfundojë mandati i tij, do të hapen 10,000 vende pune në sektorin publik.

Në të njëjtën kohë, deputetët votuan për të rimbursuar pjesërisht paratë tek mijëra zyrtarë publikë të prekur nga masat shtrënguese.

Tsipras tha se kjo do të ishte e mundur për shkak të një marrëveshjeje me Kishën Ortodokse greke për të rrëzuar priftërinjtë nga statusi i nëpunësve civilë.

Megjithatë, 10.000 priftërinj dhe punonjës të tjerë në Kishë do të vazhdojnë të marrin para nga buxheti i shtetit, jo si paga mujore por si subvencione vjetore të shtetit për Kishën.

Parlamenti grek miratoi një ligj mbi kthimin e gjithsej 820 milionë euro, të mbledhura nga një reduktim në pagat e 280,000 ushtarëve, policëve, mjekëve, gjyqtarëve dhe profesorëve.

Greqia doli nga programi i ndihmës në gusht dhe pritet të zhvillojë zgjedhjet parlamentare vitin e ardhshëm. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts