Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Time: Greta Thunberg është Personi i Vitit!

Greta Thunberg, një aktivistja 16-vjeçare nga Suedia që është bërë e njohur globalisht për luftën kundët ndryshimit të klimës, u emërua Person i Vitit nga revista Time.

“Studentët dhe studentët në mbarë botën kanë filluar të luftojnë për mbijetesën e tyre. Greta Thunberg e ka parë këtë fuqi tek ne, dhe ne e shohim fuqinë në të,” shkruan revista Time.

Duke luftuar në vendin e saj – Suedi për një të ardhme të lirë nga ndotja, shkatërrimi i mjedisit dhe ndryshimi i klimës, Thunberg frymëzon të rinjtë dhe turpëron të rriturit apatikë, sipas revistës.

Greta mori çmimin e Jetesës së Duhur këtë vit, i ashtuquajturi “Nobel alternativ”. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts