Thirrje e dy organizatave muslimane në Rusi: jo ftesave për protesta

Bordi Qendror Musliman i Rusisë – CMSB dhe Këshilli i Myftinë ruse – RCM ftuan popullsinë muslimane e Rusisë që t’u shmanget “thirrjeve provokuese” për pjesëmarrjen në veprime palejuara, nga informacioni që u ka ardhur me anë të aplikacionit të mesazheve.

Këto dy organizata, duke vënë në dukje bilancin tragjik të sulmeve terroriste në Zelandën e Re, kundërshtojnë disa mesazhe në WhatsApp, Viber, Telegram, ku muslimanët sipas tyre ftohen për të marrë pjesë në protesta të palejuara.

Udhëheqja e CMSB dhe RCM kundërshton fuqishëm thirrjet dhe apelet e tilla për të shmangur pjesëmarrjen në protesta të pasanksionuara që potencialisht mund të çojnë në trazira.

Deklarata po ashtu thotë se është e gabuar për të fajësuar një vend të caktuar, fenë ose organizatë për incidentin tragjik.

“Një musliman nuk duhet të shkelë ligjet e vendit ku ndodhet dhe të shkaktojnë trazira”, thanë CMSB dhe RCM dhe ftuan “të gjithë vëllezërit dhe motrat” ​​që të respektojnë ligjet dhe të shmangin të gjitha llojet e provokimeve.

Një javë më parë, në një sulm terrorist nga një person i vetëm në dy xhami në Christchurch, 50 vetë u vranë dhe dhjetëra u plagosën. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts