Thaçi shpall ushtrinë një ditë para votimit: Urime Kosovë!

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, i veshur në uniformë ushtarake, vizitoi kazermën “Adem Jashari në Prishtinë” për të inspektuar Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK), një ditë para votimit në paketën e Kuvendit të Kosovës të legjislacionit për të transformuar këto forca në ushtrinë e Kosovës.

Thaçi tha se Kosova është vetëm disa orë para një vendimi të rëndësishëm për formimin e ushtrisë së saj  dhe se është normale që ushtarët të kenë emocione të veçanta këto ditë.

Sipas tij, anëtarët e FSK-së, si dhe të gjithë qytetarët e Kosovës janë meritore si Kosova erdhi në këtë vendim.

“Nga ky muaj, ju do jeni ushtria e Kosovës. Urime Kosovë! Me respekt dhe krenar do t’i shërbeni mbrojtjes së pavarësisë dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, duke kontribuar në ndërtimin e dhe ruajtjen e stabilitetit rajonal dhe global”, tha Thaçi.

Duke theksuar se pesë vjet më parë, gjatë procesit të rishikimit të sektorit të sigurisë, arriti në përfundimin se FSK është gati për një rol dhe mision të ri, Thaçi ka shtuar se kjo forcë ka qenë ushtria de facto të Kosovës”.

Ai shtoi se tani të gjitha forcat politike në Kosovë janë unike për ligjet që do të miratohen nga Kuvendi i Kosovës, ku Forca e Sigurisë transformohet në ushtri.

“FSK është zhvilluar si një forcë profesionale, shumetnike, në përputhje me standardet e NATO-s, me një mbështetje të multi-etnike dhe përfaqësim me bazë gjinore. Përfshirja e çdo komunitet në ushtri, dërgon mesazhin më të mirë të mundshëm, tregon vlerat dhe parimet e shoqërisë sonë, duke treguar se si komunitetet duhet të integrohen në jetën shoqërore dhe institucionet e një shteti demokratik. Prandaj, unë mund të siguroj të gjitha komunitetet në Kosovë, në veçanti komunitetin serb, që ushtria do vazhdojë t’u shërbejë të gjithë qytetarëve, pa dallime etnike. Ushtria është një institucion ku populli i Kosovës beson”, ka thënë Thaçi. /tesheshi.com/

 

 

 

auto pjese dak

Related posts