Test morali në Kembrixh: si u vodhën 100 monedha në një shatërvan të braktisur

Artistja angleze Anna Brownsted, realizoi një eksperiment social për të testur moralin njerëzor përballë tundimit të parasë.

Ajo la 100 mijë monedha në një burim të braktisur publik në Kembrixh gjatë fundjavës, ku rezultati ishte dëshpërues: Të gjitha monedhat u vodhën brenda një dite.

Monedhat, në vlerën totale prej 1.000 paund, lanë nga Anna të shtunën në buzëmbrëmje dhe, paraditen e së dilës u pa që gati 99 për qind e tyre u zhdukën nga burimi. Dhe nuk mbarron e gjitha këtu; rrëmbimi i tyre ndodhi pavarësisht shenjës së qartë që burimi është nën mbikëqyrje të vazhdueshme me kamera. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts