Auto Dak
Auto Dak

Të bësh apo jo streching para sportit? Ja çfarë tregojnë kërkimet

Sa prej jush kanë dëgjuar se stretching para sportit ju ndihmon që të përgatisni muskujt për aktivitetin fizik? Në fakt, studimet tregojnë se nxehja para një aktiviteti fizik, sidomos ajo lloj nxehje që bëhet në vend, e kufizon performancën tuaj.

Kërkimet e shumta kanë vërtetuar se një muskul i pa nxehur është më i fortë se sa një muskul i nxehur, sidomos nëse bëni tërheqje muskulore për më shumë se 45 sekonda.

Tashmë trajnerët këshillojnë nxehje në lëvizje në mënyrë që i gjithë trupi të jetë në lëvizje dhe jo më nxehje në vend, ku trupi qëndron statik dhe nxehen vetëm muskuj në pjesë të caktuara. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts