Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Suedi, një gabim në vaksinim: në pritje të përgjigjes nga Moderna

Rreth një mijë njerëz në Suedi morën një dozë të vaksinës Moderna, e cila ishte ruajtur në temperaturë të gabuar gjatë transportit, njoftoi të premten kompania suedeze e ngarkuar me shpërndarjen e vaksinave.

Një total prej 2,100 dozash të vaksinës, rreth 20 përqind e sasisë që Suedia ka marrë deri më tani nga Moderna, janë mbajtur në një temperaturë shumë të ulët dhe dozat që nuk janë përdorur janë lënë mënjanë derisa të përcaktohet efektiviteti i tyre, raportoi Apoteket.

Të gjithë ata që morën një dozë vaksine nga një dërgesë e dëmtuar janë profesionistë të shëndetit.

“Sipas vlerësimit të parë të autoritetit shëndetësor suedez, nuk ka asnjë tregues që dozat e transportuara në një temperaturë shumë të ulët paraqesin ndonjë rrezik,” tha Apoteket.

Por një autoritet shëndetësor suedez dhe një kompani farmaceutike shtetërore po kryejnë kërkime të mëtejshme, tha zëdhënësi farmaceutik Magnus Frisk.

“Ne ende duhet të zbulojmë nëse doza e dhënë e vaksinës do të funksionojë,” shtoi ai.

Frisk tha që ata kontaktuan Moderna-n për informacion të mëtejshëm mbi efektivitetin e dozave të mbajtura në një temperaturë shumë të ulët dhe nëse ata që i morën ato duhet të merrnin një dozë të re të vaksinës.

Suedia ka vaksinuar 146,000 njerëz që nga 17 janari, kryesisht me vaksinën Pfizer / BioNTech. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts