Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Statuja e Lirisë, e shkretë për shkak të pandemisë

Statuja e Lirisë, një monument në grykëderdhjen e lumit Hudson në New York City, u la pothuajse e shkretë dhe pa vizitorë për shkak të masave kufizuese të futura për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

Çdo vit, Statuja e Lirisë vizitohet nga rreth 4 deri në 5 milion turistë nga e gjithë bota.

Vizitorët mund të ngjiten në kurorën e perëndeshës, që është 354 hapa. Deri në vitin 1916, ishte e mundur të futej në pishtar, por kjo nuk është më e mundur për arsye sigurie.

Këtë vit, për shkak të masave pandemike, Statuja e Lirisë mbeti e zbrazët, siç tregohet nga fotot.

Statuja e Lirisë u ndërtua në Paris dhe ishte një dhuratë nga Franca për të shënuar 100-vjetorin e pavarësisë së SHBA në 1886. Që nga ajo kohë, ajo ka qenë një përshëndetje për të gjithë vizitorët dhe emigrantët që vijnë në Shtetet e Bashkuara.

Për shkak të veçantisë dhe rëndësisë simbolike, ajo u regjistrua në listën e UNESCO-s të Vendeve të Trashëgimisë Botërore në Amerikë në 1984. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts