“Space Force”/ Trump: gati për ushtrinë hapësinore

Donald Trump ka filluar realizimin e planitb të tij të një komande ushtarake për në hapësirë, kur të martën urdhëroi Pentagonin për të përgatitur një plan të ligjit për forcat hapësinore ​​si entitet i gjashtë e forcave të armatosura amerikane.

“Ne duhet të jemi gati”, tha Donald Trump, dhe nënshkroi direktivën, duke përshkruar organizimin e këtij entiteti të ri.

 “Sepse qeveria ime e nsheh krijimin e forcave kozmike si çështje të sigurisë kombëtare”, vuri në dukje Trump, duke shtuar se “udhëheqj amerikane në hapësirë ​​më e rëndësishme se kurrë.”

Detyra e forcave kozmike do të jetë mbrojtja e satelitëve amerikanë në hapësirë ​​nga çdo sulm fizik, si dhe zhvillimin e kapaciteteve sulmuese.

Por procesi është i gjatë dhe varet nga Kongresi nëse do vendosë për një riorganizim të tillë të ushtrisë amerikane. Në periudhën e parë, forca hapësinore do të mbetet në forcën ajrore ushtarake. Forcat hapësinore do të kenë komandën e tyre. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts