Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Sosin “shtatë shpirtërat” e një vejushe: lë këtë botë Nexhmija e Enverit

Ka ndërruar “më në fund në moshën 99-vjeçare, ” jetë e veja e diktatorit Hoxha, Nexhmije Hoxha. Afro një vit pas një fake news-i mbi dhënien shpirt të saj, vjen lajmi i vërtetë i sosjes së “shtatë shpirtrave”, siç aludohej me një bestytni popullore mbi jetëgjatësinë e saj.

Nexhmije Hoxha, me mbiemrin Xhuglini nga vajzëria, një grua me origjinë dibrane, mbahej si një prej figurave qëndrore të regjimit komunist nën udhëheqjen e të shoqit, pasi kishte dhe poste politike e nuk qe thjesht një shtëpiake.

Pas viteve ’90-të, ajo pos një burgu që kreu, u etiketua si “vejusha e zezë” prej atyre që e urryen regjimin.

Nexhmije Hoxha gjithsesi mbetie pranishme në jetën publike, jo me protagonizmin e saj por me praninë në media si pasojë e interesimin gazetaresk.

Ajo së fundi nxorri dhe një libër memuaristik mbi të kaluarën, por pa shprehur pendesë mbi aspektin kriminal të ish-regjimit që udhëhoqi me të shoqin e saj gjirokastrit. /tesheshi.com/

          

 

auto pjese dak

Related posts