Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

SHBA: Hezbollah, me kimikate shpërthyese në të gjithë Evropën

Koordinatori i Departamentit Amerikan të Shtetit për luftën kundër terrorizmit, Nathan Sales, akuzoi Hezbollahun për ruajtjen e kimikateve që mund të përdoren për të bërë eksplozivë në disa vende evropiane dhe u bëri thirrje vendeve në Evropë dhe në botë që të vendosin ndalime për këtë organizatë.

“Pse do të mbante Hezbollah nitratin e amonit në tokën evropiane?” Përgjigja është e qartë: Hezbollah ka vendosur ato armë atje në mënyrë që të mund të kryejë sulme të mëdha terroriste sa herë që ata ose zotërit e tij në Teheran e gjykojnë të nevojshme”, tha Sales.

Ai deklaroi se operativët libanezë të Hezbollahut lëvizën rezervat e nitratit të amonit nga Belgjika në Francë, Greqi, Itali dhe Spanjë në vitet e kaluara dhe se dyshohet se ata vazhdojnë të ruajnë materiale në të gjithë Evropën.

Sales tha në një forum në internet të organizuar nga Komiteti Amerikan i Hebrenjve se Shtetet e Bashkuara dyshojnë se këto stoqe janë ende në Evropë, ka shumë të ngjarë në Greqi, Itali dhe Spanjë.

Ai tha se Hezbollah ishte “një organizatë unitare që nuk mund të ndahet në një ushtri dhe të ashtuquajturin krah politik”.

“Pa një ndalim total, grupi mund të mbledhë para dhe të rekrutojë operativë,” tha Sales, duke shtuar se Hezbollah ishte “një organizatë” dhe se ishte një “organizatë terroriste”.

Shitjet komentuan gjashtë javë pasi një depo e mbushur me nitrat amoni shpërtheu në portin e Beirut, duke vrarë rreth 190 vetë dhe duke plagosur më shumë se 6,000. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts