SHBA: 67 milionë njerëz nuk e flasin anglishten…në shtëpi

SHBA: 67 milionë njerëz nuk e flasin anglishten…në shtëpi

Sipas një studimi të fundit, 67 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara ose një e pesta e popullsisë nuk flasin anglisht në shtëpi.

Studimi u krye nga Qendra për Kërkimin e Migracionit, dhe bazohet në regjistrimin e vitit 2017.

Sipas këtij studimi, në Kaliforni, shumica e njerëzve nuk flasin anglisht, 16.5 milionë, ose 44 për qind e popullsisë, sipas London Daily Mail.

Situata më interesante është në Hialeah, Florida, ku përqindja e atyre që nuk flasin anglisht shko në 95 %.

Ndër njerëzit që nuk flasin anglisht në shtëpi, shumica janë ata që flasin spanjisht – 40 milionë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts