Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

S’e zgjidhi logjika, e dikton Corona: PE kalon nga Strasburgu në Bruksel, mërzitet Macron

Parlamenti Evropian do të ulet nga 5 deri më 8 tetor, në Bruksel dhe jo në Strasburg, për shkak të epidemisë së virusit koronar, tha presidenti David Sassoli.

“Për fat të keq, për shkak të rritjes së fundit në shkallën e transmetimit të koronavirusit në Francë, veçanërisht në lindje dhe për shkak të shqetësimeve të shëndetit publik, na u desh të vendosim  zhvendosjen e deputetëve dhe stafeve evropiane “, tha ai, pavarësisht nga kërkesa e presidentit Macron për të mos e bërë këtë  gjë.

Macron ka kërkuar që seancat plenare të mbahen në Strasburg nga tetori, ku është selia e PE.

Por Sassoli vlerësoi se situata sanitare nuk lejon që seancat e para në tetor të mbahen në Strasburg dhe shprehu shpresën se deputetët do të jenë në gjendje të kthehen së shpejti në atë qytet.

Kostoja e Strasburgut 2,500 njerëzve

Seanca e dytë është caktuar për 19-22 tetor.

Sipas traktateve evropiane, selia e PE është në Strasburg, ku zakonisht mbahen 12 seanca plenare në vit, që zgjasin tre ditë e gjysmë.

Sidoqoftë, deputetët punojnë në Bruksel pjesën tjetër të kohës.

Vendi i seancave plenare dhe selia zyrtare e atij institucioni janë debatuar me vite.

Shumë mbështetës të një selie të PE, në Bruksel, kritikojnë rregullisht kostot financiare për largimin e rreth 2,500 njerëzve në Strasburg, kompleksi i madh i të cilit përdoret vetëm katër ditë në muaj. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts