Auto Dak
Auto Dak

Ruanda, gati të hapë fabrikën e parë të smartphonëve

Autoritetet Ruandës kanë njoftuar planet për të hapur një fabrikë smartphone.

Paula Ingabire, ministre i Inovacionit, Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit të Ruandës, tha se tashmë kanë filluar negociatat me sektorin privat për të nisur ndërtimin e një fabrike të smartfonëve në atë vend për herë të parë.

Ai vuri në dukje se qeveria e Ruandës vendosi të hapte një fabrikë të prodhimit të smartfonëve, kështu që ato do të ishin shumë më e lirë për qytetarët e zakonshëm.

Ajo shtoi se impianti ishte planifikuar të hapet në bashkëpunim me një kompani private që ka investime në mbi 20 vende në Afrikë.

“Kur fabrika të nis prodhimin e smartphonëve, qytetarët do të jenë në gjendje t’i blejnë ato me këste. Ne gjithashtu duhet të punojmë me kompanitë e telekomunikacionit për të pasur çmime më të ulëta të internetit”, u tha Ingabire gazetarëve.

Pritet që në vitet e ardhshme përdorimi i smartfonëve në Afrikë do të dyfishohet. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts