Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Rindërtimi: Shqipëria bën bashkë Lindjen me Perëndimin, bankat islame thyejnë rekordin e donacioneve

Kryeminisitri Rama arriti të “prekë ndenjat” e donatorëve, sa në Lindje e sa në Perëndim, duke arritur të sigurojë deri më tani jo pak të ardhura nga Konfverenca e Donatorëve

Shifra më e madhe e akorduar për Shqipërinë në Konferencën e Donatorëve organizuar nga Brukseli, është ajo e Grupit të Bankave Islame.

“Grupi i Bankave Islamie është gati të japë 356 mln euro në formë programesh dhe 50 mln euro për rikuperimin e biznesitt. Këto programe do të përcaktohen në përputhje me Shqipërinë”, tha një përfaqësues i tyre.

Ndërkohë, Banka Europiane e Investimeve vendosi të dhurojë 2.5 milionë euro, që do përkthehen në ndërtimin e rreth 2000 shtëpive.

“11490 njësi banimi janë të shkatërruara ose t ëpabanueshme. Në do të financojmë 2000 njësi banimi me një vlerë prej 2.5 milion eurosh. Ne theksojmë angazhimin tonë për të mbështetur këdo në botë pavarësisht racës apo ngjyrës”, u tha nga zyrtarë  të këtij institucioni financiar.

Ndërkohë, mësohet se Serbia vendosi të dhurojë 2 milion euro. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts