Auto Dak
Auto Dak

Renditja aktuale: ja shtetet më të pasura në botë

Që nga kriza financiare e vitit 2008, pasuria private globale ka qenë vazhdimisht në rritje.

Në fakt, pasuria e përgjithshme private në mbarë botën arriti në 204 trilionë dollarë në vitin 2018, që është një rritje prej 26 për qind gjatë dekadës së fundit.

Grafiku i kësaj jave, i cili përdor shifrat nga Rishikimi Global i Pasurisë për vitin 2019, shqyrton 10 vendet më të pasura dhe me rritjen e pasurisë private nga 2008 deri në 2018.

10 vendet e mësipërme përfaqësojnë 74 për qind të totalit të pasurisë private në të gjithë botën.

Këto tendenca janë duke qëndruar në përputhje me numrat e parë në 2017. Vendet aziatike të tilla si Kina dhe India treguan rritjen më të lartë në fitimet e pasurisë, duke mbajtur vendet e tyre # 2 dhe # 3 në listë, ndërkohë që vendet evropiane si Franca dhe Italia në të vërtetë patën një rënie.

Trendet në Peizazhin e Pasurisë

Gjatë 10 viteve të fundit, Kina ka përjetuar rritjen më të madhe të pasurisë në 130 për qind. Kjo rritje gjithashtu do të thotë se Kina tani mburret me më shumë individë të pasur me vlerë të lartë neto (HNWIs) se çdo vend tjetër përveç Shteteve të Bashkuara.

Ndërkohë që India ka dyfishuar pasurinë e saj private gjatë periudhës 10-vjeçare, pasuria për të rritur mbetet vetëm 22 për qind e mesatares globale.

SHBA vazhdon të udhëheqë në numrin e pasurive, duke mbajtur 30 për qind (60.7 trilionë dollarë) të pasurisë së përgjithshme private në botë. Çuditërisht, SHBA-ja mbetet shtëpia e milionerëve në botë.

Milionerët e Botës: Top 3 Vendet

  • Shtetet e Bashkuara: 17,350,000
  • Kina: 3,480,000
  • Japonia: 2.809.000
  • Gjithsej botëror: 42,155,000

 Burimi: Credit Suisse

Pasuria shtepiake për person sipas shteteve

Australia tani kryeson listën e mësipërme në aspektin e pasurisë më të lartë për të rritur, dhe është e dyta në botë pas Zvicrës në kontekstin e kombeve.

Pavarësisht nga trazirat e fundit dhe pasiguria që rrodhi nga Brexit, Mbretëria e Bashkuar ende pa rritje të përgjithshme në dekadën e fundit, duke u zhvendosur nga # 5 në # 4 në listën e vendeve me pasurinë më të lartë private.

Projeksionet nga Pasuria e Re Botërore vlerësojnë se pasuria totale globale do të arrijë 291 trilionë dollarë deri në vitin 2028, të nxitur nga rritja e fortë në Azi.

Pabarazia në rritjen e pasurisë

Për fat të keq, kjo rritje është e lidhur edhe me problemin në rritje të hendekut të pabarazisë në pasuri në të gjithë globin, dhe hendeku duket se po rritet çdo vit.

Pasuria mesatare globale për të rriturit është afërsisht 27,000 dollarë – por nga numri i përgjithshëm i të rriturve, 64 për qind kanë vlerë neto prej më pak se 10,000 dollarë. Gjysma e poshtme e të rriturve në botë tani zotërojnë më pak se 1 për qind të të gjithë pasurisë familjare.

Në të kundërt, 85 për qind e të gjitha pasurive shtëpiake është në pronësi të 10 për qind e më të pasurve, dhe 1 për qind e lartë kanë pothuajse gjysmën (47 për qind) të pasurisë së familjes në botë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts