Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

REALITETE/ Tmerri i ujgurëve në Kinë: kur komunistët të futen dhe në shtrat!

Që nga fillimi i vitit të kaluar, familjeve ujgure në Xinjiang u kërkohet të pranojnë me pahir zyrtarë të qeverisë në shtëpitë e tyre, për t’iu bërë me dije atyre jetën private dhe pikëpamjet politike, shkruan Independent.

Kina ka vendosur më shumë se një milion spiunë (shumica e burrave që i përkasin shumicës etnike Han në vend), të cilët banojnë në familjet ujgure çdo dy muaj.

Gjatë vizitës, zyrtarët spiunë (të përfaqësuar nga qeveria si “të afërm” të familjeve që ata shoqërojnë) punojnë, hanë dhe shpesh ndajnë një shtrat me nikoqirët’ e tyre”, tha një zyrtar i Partisë Komuniste për Radio Azia e Lirë.

Shpesh ndodh që një spiun kinez fle në të njëjtën shtrat me një anëtar femër të familjes pritëse.

“Ata qëndrojnë me të afërmit e tyre të çiftuar ditë e natë”, tha zyrtari, i cili mbikëqyr 70 deri në 80 familje në rrethin Yengisar.

Ai pretendon se nuk ka dëgjuar kurrë për ndonjë oficer që është përpjekur të shfrytëzojë ose abuzojë seksualisht me dikë që ka fjetur, dhe shtoi se “tani kjo konsiderohet normale”.

Përveç shtypjes perverse të përmendur më lart, spiunët kinezë regjistrojnë çdo lloj sjelljeje gjatë qëndrimit të tyre në familjet e synuara. Për shembull, nëse një nga muslimanët ujgurë refuzon të ofrojë cigare, alkool apo mish derri, kjo konsiderohet arsye e mjaftueshme për ta shpallur ekstremist. E njëjta gjë është rasti nëse zyrtari i spiunit regjistron që muslimanët falen, posedojnë apo mësojnë Kuranin.

Qeveria kineze e paraqet këtë program të tmerrshëm si “vullnetar”, e nga ana tjetër ujgurët janë nën presionin se çdo refuzim i kësaj nisme shtetërore mund t’i çojë ata të quhen ekstremistë, duke bërë që të përfundojnë në kampe. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts