Raporti kishtar: priftërinjtë polakë, abuzim me 382 të mitur nga 1990 në 2018

Priftërinjtë në Poloni kanë abuzuar seksualisht me 382 fëmijë midis viteve 1990 dhe 2018, dalë kjo nga një hulumtim i shpallur të enjten nga Kisha Katolike në Poloni.

“Kjo është veçanërisht e dhimbshme kur mendon se kjo është bërë nga meshkuj të cilët i kanë kushtuar jetën e tyre shërbimit ndaj Kishës për qeniet e tjera njerëzore. Ata kanë patur besimin e shoqërisë dhe ky besim është shkelur në mënyrë tragjike”, u tha gazetarëve Kryepeshkopi Marek Jedraszeëski.

Raporti thotë se 198 nga viktimat e abuzimit ishin nën moshën 15-vjeçare. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts