Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Politika gjermane reagon për mos’hapjen e negociatave: le të jetë nxitje për reforma

Grupimi CDU /CSU doli me deklaratë të përbashkët në lidhje me mos’hapjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore.

N/kryetari i grupit të CDU /CSU Johann Wadephul dhe relatori përgjegjës Christian Schmidt dhanë konsideratat e tyre, ku i pari kishte një qasje tejet origjinale: “Unë u bëj thirrje të dy vendeve ta shohin votën negative të Këshillit Evropian, si një nxitje për të vazhduar të gjitha përpjekjet e reformës. Bundestag është në ndjekje të agjendës së reformës për vendimin e saj. Gjermania qëndron për një perspektivë evropiane të Ballkanit Perëndimor “.

Ndërsa i dyti, Christian Schmidt u shpreh më ndryshe: “Vendimi negativ i Këshillit Evropian duhet të rishikohet menjëherë. Lidhja e Maqedonisë Veriore dhe Shqipërisë me Bashkimin Evropian nuk duhet të bllokohet. Ne mbajmë bindjen se për të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, ka një vend në Bashkimin Evropian nëse ato i plotësojnë kriteret. Kjo përfundimisht përfshin fillimin e procesit të regjistrimit.

Vendet e Ballkanit Perëndimor kanë të drejtë të shohin veten dhe arritjet e tyre – deri në një ndryshim në emrin e shtetit ose një reformë gjithëpërfshirëse të gjyqësorit – dhe të punojnë së bashku në deficitet e mbetura.

Vendimi i kushtëzuar i Bundestagut të Shtatorit, i cili përcakton kushte të qarta për hapjen e negociatave të pranimit, duhet të tregojë gjithashtu rrugën e miratimit për shqetësimet franceze, holandeze dhe daneze. Nëse BE nuk kujdeset për Ballkanin Perëndimor, fuqitë e tjera do ta bëjnë atë sferën e tyre të ndikimit. Askush nuk e dëshiron atë“. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts