Pepsi padit fermerët që rrisin “pataten e Lays-ave”

Nju Jork (CNN Business) PepsiCo padit katër fermerë në Indi, duke pretenduar se po rritnin një varietet të patateve të regjistruara nga kompania për përdorim ekskluziv në patate të skuqura të tij Lays.

Paditë u paraqitën më parë këtë muaj nga dega indiane e kompanisë dhe do të dëgjohet nga një gjykatë e qarkut në shtetin perëndimor indian të Gujarat të premten. PepsiCo (PEP) thotë se fermerët që janë paditur nuk janë midis mijërave që ka autorizuar të rritin varietetin e patates së mbrojtur.

Por sindikatat dhe aktivistët e fermerëve po luftojnë kundër prodhuesve të ushqimit dhe pijeve, duke shënuar betejën më të fundit në Indi mes bizneseve lokale dhe lojtarëve të mëdhenj botërorë.

Shitësit e vegjël indianë po protestojnë kundër kompanive si Walmart (WMT) dhe Amazon (AMZN) – duke pretenduar se shitësit amerikanë janë duke shkatërruar padrejtësisht biznesin e tyre dhe madje kanë arritur të marrin qeverinë për të vënë disa kufizime. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts