Parlamenti Evropian: “ok” përdorimit të robotëve në jetën e përditshme…me “njeri mbi kokë”

Parlamenti Evropian miratoi një raport mbi inteligjencën artificiale dhe robotikën, i cili inkurajon shtetet anëtare për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me përfitimet e përdorimit të robotëve në jetën e përditshme, por paralajmëron se zbatimi është i nevojshëm në përputhje me parimet etike për të mos minuar të drejtën e qytetarëve për jetën private dhe se të dhënat e tyre personale nuk do të përdoreshin pa miratimin paraprak.

Theksi i zgjidhjes është kryesisht në informacionin adekuat mbi përfitimet e inteligjencës artificiale për të kuptuar më mirë këtë teknologji dhe zbatimin e saj.

Raportuesi Ashley Fox nga radhët e konservatorëve, tha se inteligjenca artificiale duhet të ketë një njeri në qendër, që do të thotë se përdorimi i saj duhet të rrisë kapacitetet njerëzore e të mos i zëvendësojë ato.

“Edhe para 200 vjetësh kur ishte e nevojshme për njerëzit që të përfitojnë nga potencialet e motorrit me avull, dhe gjatë rrugës ka pasur një shumë rezistencës, ashtu sic ndoshta do të ketë dhe gjatë aplikimit të inteligjencës artificiale”, tha Fox gjatë seancës.

Raporti vë në dukje se inteligjenca artificiale mund të aplikohet në sektorë të ndryshëm, në të cilën standardizimi është me rëndësi të madhe. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts