Papa pranoi dorëheqjen e një kardinali që fshehu pedofilinë

Papa Françesku pranoi dorëheqjen e kardinalit Donald Wuerl, i cili u kritikua për fshehjen e pedofilisë priftërore në Pensilvani.

Vatikan News njoftoi se kreu i Kishës Katolike Romake i shkroi Wuerl, i cili është në shërbim të Kryepeshkopit të Uashingtonit dhe se ai pranoi dorëheqjen e tij.

Në një letër ai deklaroi se mori dorëheqjen e Kardinalit më 21 shtator dhe vlerësoi sjelljen fisnike të këtij prifti.

Papa Francis i kërkoi 77-vjeçarit Wuerl që të qëndrojë deri në emërimin e një kryepeshkopi të ri.

Në fund të gushtit, u publikuan rezultatet e një hetimi nga Zyra e Prokurorit të Shtetit të Pensilvanisë për abuzimin seksual, ku rezultoi se ishin përfshirë më shumë se 300 priftërinj me të paktën 1,000 fëmijëve që nga mesi i viteve 1950.

Besohet se numri i fëmijëve të abuzuar është shumë më i lartë, por që këta fëmijë, shumë prej të cilëve tani janë të rritur, nuk flasin për shkak të frikës. Akuzat u ngritën si për abuzimin e si për fshehjen e tij. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts