728 x 90 Leaderboard

Paguhen 60 mijë dollarë ata që shkojnë të jetojnë në këtë vend të bukur!

Qyteti i Albinen në Kantonin Zviceran të Valais është një nga shumë qytetet malore zvicerane të cilat po zhduken, ndërsa një numër në rritje i banorëve po largohen nga fshatrat në qytet.

Albinen, e vendosur në një luginë të mrekullueshme në një lartësi prej 1.300 metrash mbi nivelin e detit, është një qytet tipik malor me kishën e saj dhe arkitekturën tradicionale, përcjell albeu.com.

Sipas kryetarit të komunës Beat Jost qyteti karakterizohet nga qetësia e tij, pamja fenomenale, cilësia e ajrit dhe ujë i pastër.

Edhe pse qyteti është vetëm 4 kilometra larg nga qyteti i Leukerbad qyteti është zbrazur gjatë viteve për shkak të mungesës së vendeve të punës.

Jost tha se në vitet e fundit u larguan tre familje me tetë, duke i detyruar ata të mbyllnin shkollën e vetme.

Në ditët e sotme, vetëm 240 njerëz kanë mbetur në Albinen, mes tyre shtatë fëmijë që duhet të shkojnë me autobus në qytetet e afërta për të ndjekur shkollën.

Për të ndryshuar prirjen e largimit, kryetari Jost tani po kërkon njerëz nën moshën 45 vjeç për tu shpërngulur në një nga shumë shtëpitë në qytet ose për të blerë tokë për të ndërtuar shtëpinë e tyre.

Sipas nismës, e cila do të votohet nga këshilli bashkiak më 30 nëntor, përfitimet janë menduar për të gjithë nën moshën 45 vjeç që dëshirojnë të ndërtojnë, blejnë ose rinovojnë një shtëpi në qytet.

Nëse këshilli bashkiak e pranon planin, çdo i rritur mbi moshën 45 vjeç do të marrë 25,000 franga zvicerane duke paguar 10,000 franga zvicerane për secilin fëmijë.

Do të thotë që një çift me dy fëmijë do të merrte 70,000 franga zvicerane nëse vendosin të hyjnë në qytet./tesheshi.com/

Related posts