Paganizmi i përzier me monoteizëm, ja si montohet Pema e Krishtlindjeve në Vjenë

Me afrimin e fundvitit, nis e ngre krye dhe e ashtuquajtura Pemë të Krishtlindjeve, një simbol me shumë elementë paganë brenda, edhe pse i atribuohet një figure të besimit ardhur nga monoteizmi.

Kjo lloj peme është bërë dominante në kulturën e Perëndimit, deri në trajtën e një idhulli zbukurues e adhurues.

Ju mund të ndiqni se si montohet një Pemë Krishtlindjesh në Vjenë, tashmë me afrimin e muajit dhjetor.

I vendosur është në sheshin përpara Bashkisë, bredhi i njohur si Jelka është 28 metra i lartë, me moshë 150-vjeçare. /tesheshi.com/

Christbaum am Rathausplatz

Weihnachten kann kommen – den Baum am Rathausplatz haben wir schon! 🌲😊

Posted by Stadt Wien on Tuesday, 6 November 2018

auto pjese dak

Related posts