Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

PADAKORTËSIA/ Anthony Fauci, njeriu “anti”-Trump për Corona-n: pse s’dua ta turpëroj Presidentin

Anthony Fauci, drejtor i Institutit Shtetëror të SHBA për alergjitë dhe sëmundjet infektive, shpjegon në një intervistë për Science Insider se si ai duhet të sillet merret me Presidentin Trump në kohën e infeksionit të virusit.

Shumë amerikanë e shohin Faucin si zëri i arsyes brenda administratës.

Atij i është dashur të korrigjojë pretendimet e Trumpit për virusin shumë herë – nga ajo që është situata në SHBA deri te trajtimet e mundshme për sëmundjen, por ai thotë se nuk mund ta bëjë atë në çdo rast.

“Ekipi i tij shpesh e paralajmëron atë se ai duhet të jetë i kujdesshëm në lidhje me deklaratat e tij. Por unë nuk mund të kërcej para mikrofonit dhe ta largoj. Mirë, ai tha diçka që nuk ishte në rregull. Le të përpiqemi ta rregullojmë atë herën tjetër,” thotë Fauci.

“Duhet të thuhet se edhe nëse ne nuk pajtohemi për disa gjëra, ai i dëgjon. Ai ka mënyrën e tij, stilin e tij. Megjithatë, ai dëgjon shumë gjëra që unë them”, shton ai.

Fauci shpesh është dashur të kundërshtojë përgjigjen e Trump ndaj pandemisë. Pothuajse çdo ditë ne e shohim atë duke qëndruar me presidentin në konferenca të gjata dhe shpesh të diskutueshme të Shtëpisë së Bardhë.

Të premten e kaluar, pasi Trump përsëriti me këmbëngulje se dy ilaçet e malaries mund të ishin një trajtim për virusin koronar, Fauci duhej të reagonte dhe të sqaronte se ishte një qasje personale që i mungonte ndonjë mbështetje shkencore.

“Ne nuk kemi provë klinike për një trajtim të tillë. Shkenca nuk është pas saj,” tha Fauci, por Trump shtoi: “Unë kam një ndjenjë të mirë për këtë. Dhe unë shpesh kam të drejtë.”

Trump e ka bërë të qartë se ai mendon se duhet të përdoren sa më shpejt që të jetë e mundur dy ilaçet e malaries – hidroksilklorina dhe klorokuina, për të luftuar koronavirusit. Por ekspertët thonë: “Ne nuk kemi asnjë mbështetje shkencore për një pretendim të tillë deri më tani”.

Nga ana tjetër, disa javë më parë, kur Trump tha disa herë se vaksina COVID-19 do të ishte e gatshme brenda disa muajsh, Fauci doli para mikrofonit, duke shpjeguar se u deshën 12-18 muaj për t’u zhvilluar.

Pasi Trump shpesh deklaronte se testet e virusit ishin në dispozicion në kohë, Fauci tha se testimi ishte planifikuar.

“Presidenti flet për shpresat, ndërsa fokusi im është te shkenca”, thotë Fauci, i cili më parë deklaroi se kundërshtimi i tij publik me Trump ishte “një biznes i rrezikshëm”.

“Nuk dua ta vë në siklet,” shton Fauci.

“Unë nuk dua të veproj si një djalë i ashpër, si dikush që u ngrit kundër presidentit. Unë thjesht dua që publiku t’i dijë faktet. Në vend që ‘i them ‘e ke gabim’, unë flas për të dhënat dhe provat e duhura”, sqaroi Fauci. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts