Nuk e keni ditur më parë, qumështi mbron fëmijët nga…

Studimet tregojnë se një sasi e konsiderueshme qumështi në ditë, do të mbronte fëmijët tuaj nga diabeti.

Qumështi i lopës përmban lëndë ushqyese, insulina më e ulët, hormoni që kontrollon glukozën, thuhet në një studim të ri.

Kjo zvogëlon rrezikun e prekjes së fëmijëve nga diabeti.

Ekipi zbuloi se fëmijët mbipeshë dhe të shëndoshë, të cilët kishin konsumuar qumësht lope, ishin më pak të prirur për diabetin e tipit 2, sëmundje e lidhur me mbipeshën.

Fëmijët që pinin më pak se një gjysmë litër qumësht në ditë, kishin nivele shumë më të larta të insulinës se sa ata që pinin më shumë.

Mos e neglizhoni, jepjani fëmijës./tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts