728 x 90 Leaderboard

Një shtëpi e shumë besimeve: Katedralja e Cordoba-s brenda një xhamie (video)

Në Cordoba të Spanjës, Mezquita qëndron si një shtëpi e shumë besimeve, një vend me rëndësi fetare për katolikët dhe muslimanët.

E dedikuar fillimisht për Perëndinë romake, Janus, tempulli u shndërrua më vonë në një xhami, ndërsa Cordoba hyri nën sundimin maurian.

Pesëqind vjet më vonë, kur qyteti u pushtua nga të krishterët, Mezquita u kthye në kishë.

Katër shekuj më vonë, një katedrale u ndërtua brenda qendrës së strukturës, duke u bërë një shtëpi për katolikët praktikantë të Cordoba-s. Sot, një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, miliona turistë vijnë nga e gjithë bota për të vizituar artin frymëzues dhe arkitekturën islame. /tesheshi.com/

Related posts