Një kenian shpallet “Mësuesi më i mirë në botë”. Pse? (video)

Keniani Peter Tabichi u shpall si “Mësuesi më i mirë në botë”, vlerësim i dhënë Fondacioni Varkey.

BBC shkruan se 1 milion dollarët e çmimit me gjasë ai do jua dhuron nxënësve të tiju të varfër, pasi dhe një pjesë të të ardhurave e çon për ta.

Tabichi jep matematikë dhe fizikë në një fshat të thellë të Kenias, në Pvan, në një shkollë me një kompjuter, me një lidhje të keqe me internetin.

“Ky çmim nuk është një mirënjohje për mua, por për të gjithë të rinjtë e Afrikës”, tha Tabichi.

Pothuajse të gjithë nxënësit e tij evijnë nga familje të varfra, dhe një e treta janë jetimë ose kanë një prind.

Duke vizituar një kafene në internet, Tabichi blen materiale të reja edukative online, duke bërë të mundur që ai të përmirësohet vazhdimisht.

Çmimi u dha gjatë një ceremonie në Dubai. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts