Në Kosovë, edhe edukatoret e kopshteve në grevë

Greva, përveç punonjësve të shkollave dhe universiteteve, për herë të parë dhe stafit në kopshte, një kërkesë themelore është se koeficienti pagesa e edukatorëve është rritur me 30 për qind.

Të punësuarit në arsim në të gjitha nivelet anembanë Kosovës, kanë ndërmarrë një grevë të përgjithshme për një periudhë të pacaktuar, e cili do të zgjasë deri sa të përmbushen kërkesën e tyre për rritjen e pagave.

Greva, përveç punonjësve të shkollave dhe universiteteve, për herë të parë ka përfshirë dhe stafin e kopshteve, ku kërkesë themelore është se  pagesa e edukatoreve duhet rritur me 30 për qind,.

“Greva do të vazhdojë për aq kohë sa institucionet e Kosovës të kryejnë detyrat e tyre dhe të zbatojë kërkesat tona, për të cilat ata vetë thonë se janë të ligjshme dhe të drejta. Ne jemi duke luftuar për të ruajtur personalitetin dhe autoritetin e mësuesit”, tha kryetari i Sindikatave të Bashkuara të Tregtisë e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), Rahman Jashari. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts