Ministria e Kulturës ofron pamjet e Xhamisë së Gjin Aleksit: si po i kthehet shkëlqimi (video)

Ministria e Kulturës ka ofruar pamje të marra me dron nga ajo që e ka quajtur xhamie që ka tre besime brenda një emri: Gjin Aleks.

Xhamia Gjin Aleksi ne Delvinë.
Restaurimi po i kthen shkelqimin e harruar dekada me radhe.

Tre besime brenda një emri. Xhamia e Gjin Aleksit ndodhet në fshatin Rusan të Delvinës dhe mendohet se i përket viteve 1600 dhe thuhet se kjo xhami është ngritur mbi rrënojat e një manastiri me stil bizantin.

Xhamia është një objekt që mban brenda saj të ndërthur disa gërshetime kulturash që fillojnë që nga ajo vendase dhe vazhdon në atë postbizantine e deri tek periudha otomane.

Kjo xhami ka qenë e famshme për akustiken e saj të veçantë”, shkruhet në një status në FB nga MK-së, që ilustrohet me pamjet e xhamisë së famshme. /tesheshi.com/

 

Ministria e Kulturës ka ofruar pamje të marra me dron nga ajo që e ka quajtur xhamie që ka tre besime brenda një emri: Gjin Aleks.

Xhamia Gjin Aleksi ne Delvinë.
Restaurimi po i kthen shkelqimin e harruar dekada me radhe.

Tre besime brenda një emri. Xhamia e Gjin Aleksit ndodhet në fshatin Rusan të Delvinës dhe mendohet se i përket viteve 1600 dhe thuhet se kjo xhami është ngritur mbi rrënojat e një manastiri me stil bizantin.

Xhamia është një objekt që mban brenda saj të ndërthur disa gërshetime kulturash që fillojnë që nga ajo vendase dhe vazhdon në atë postbizantine e deri tek periudha otomane.

Kjo xhami ka qenë e famshme për akustiken e saj të veçantë”, shkruhet në një status në FB nga MK-së, që ilustrohet me pamjet e xhamisë së famshme. /tesheshi.com/

Xhamia Gjin Aleksi ne Delvine. Restaurimi po i kthen shkelqimin e harruar dekada me radhe.Tre besime brenda një emri. Xhamia e Gjin Aleksit ndodhet në fshatin Rusan të Delvinës dhe mendohet se i përket viteve 1600 dhe thuhet se kjo xhami është ngritur mbi rrënojat e një manastiri me stil bizantin.Xhamia është një objekt që mban brenda saj të ndërthur disa gërshetime kulturash që fillojnë që nga ajo vendase dhe vazhdon në atë postbizantine e deri tek periudha otomane.Kjo xhami ka qenë e famshme për akustiken e saj të veçantë.#MinistriaKultures#InstitutiMonumenteve#KomunitetiMyslimanShqiptar

Posted by Ministria e Kulturës on Saturday, March 10, 2018

auto pjese dak

Related posts