Auto Dak
Auto Dak

Ministri i Vuçiçit: Në rast të një konflikti në Ballkan, Serbia ka ndihmën e Rusisë dhe Kinës

Beogradi llogarit Rusinë dhe ndihmën e Kinës në blerjen e armëve për mbrojtje në rast të një konflikti të mundshëm në Ballkan – tha ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin.

“Ne jemi një vend ushtarak neutral. Nëse ka një konflikt, dhe në Ballkan siç e dini askush nuk mund të thotë se nuk do të ketë konflikte, askush nuk do të jetë në gjendje të vijë për të na ndihmuar. Ne besojmë në ndihmën e Rusisë dhe po llogarisim ndihmën e Rusisë, Kinës dhe miqve të tjerë … “, tha Vulin për revistën shkencore-politike të Rusisë,  “International Life “.

Megjithëse Serbia është e blinduar me armë, Vulin ka rënë dakord që të gjitha vendet në rajon po armatosen dhe se Serbia mbështetet në ndihmën e mikes së saj – Rusisë.

Vulin tha se Serbia duhet të jetë e fortë, për shkak se ndihma ushtarake e Rusisë është shumë e rëndësishme për të.

“Ne kemi nevojë për paqe. Megjithatë, për të qenë paqja, ne duhet të jemi gati për gjithçka. Si thonë serbët: të jemi paqe, ne do të bëjmë pothuajse çdo gjë, por dhe për të qenë të lirë, do të bëjmë absolutisht gjithçka”, tha Vulin. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts