Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Meta nxjerr politikën nga karantina, kthen “Anti-KÇK”-në: shkel të drejtat e njeriut!

Në kulmin e krizës pandemike prej koronavirusit, presidenti Meta riaktivizion nervin “e harruar” politik, duke vendosur të kthejë Aktin Normativ “Anti-KÇK”.

Kreu i shtetit ofron 7 arsyetimet e tij të refuzimit për ta dekretuar, të cilat janë:

Tejkalon kompetencat kushtetuese të Këshillit të Ministrave;

Shkel parimin e ndarjes dhe balancimit të pushteteve;

Shkel njëherazi disa të drejta dhe liri themelore të njeriut, si e drejta e pronës private, e drejta për një proces të rregullt gjyqësor, apo prezumimi i pafajësisë;

Shkel hierarkinë e akteve të përcaktuar në nenin 116 të Kushtetutës;

Bie ndesh me parime të rëndësishme që qëndrojnë në themelet e shtetit të së drejtës të përcaktuara në Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë dhe në jurisprudencën e Gjykatës Kushtetuese;

Shkel parashikimet kushtetuese mbi funksionimin e pavarur të Prokurorisë së Posaçme dhe Gjykatës së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar;

Bie ndesh me parashikimet e Kodit të Procedurës Penale. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com