Auto Dak
Auto Dak

Megaprojekti: kinezët hapin urën më të madhe në botë (video)

Ura më e madhe në botë, 36 kilometra e gjatë që lidh Hong Kongun dhe Makaun në Kinë, është e hapur për trafik.

Ura nisi të ndërtohet 15 vite më parë dhe kostoja e ndërtimit të saj ka arritur shifrën 20 miliard dollarë.

Është interesante se ura lidh dy koloni evropiane, Hong Kongun dhe Makaun.

Qëllimi i Kinës është të lidhë këto dy vende me pjesën tjetër të vendit, jo vetëm fizikisht, por edhe ekonomikisht dhe shpirtërisht.

“Ky është një projekt me rëndësi strategjike që do të thellojë reformën e Kinës dhe për të përmirësuar performancën ekonomike të vendit”, tha zëvendës drejtor i kompanisë që do të menaxhojë urën, Yu Lie. /tesheshi.com/

https://youtu.be/UX7JMxrnz9w

China bridges the gap to Hong Kong

The world's longest sea bridge has opened, connecting Hong Kong and Macau to mainland China. Here's our video from earlier this year about one of the most ambitious engineering projects ever undertaken: https://on.ft.com/2EDOWWN

Posted by Financial Times on Monday, 22 October 2018

auto pjese dak

Related posts