Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Më shumë se gjysmë milioni Oldtimers në Gjermani: këto janë 10 më të njohurat

Në fillim të vitit 2020, në Gjermani ishin regjistruar rreth 526 mijë makina, të cilat janë të paktën 30 vjeç dhe gëzojnë statusin e Oldtimers.

Duhet të theksohet këtu se termi “oldtimer” u caktohet automjeteve që kanë mbërritur për herë të parë në treg të paktën 30 vjet më parë, dhe kryesisht korrespondojnë me gjendjen origjinale, janë të ruajtura mirë dhe përdoren për të ruajtur trashëgiminë kulturore të automjeteve.

Ligjvënësi u dha dy lloj regjistrimesh speciale automjeteve të tilla: targa klasike me shkronjën H në fund, d.m.th. pllaka me shkronja të kuqe dhe numra me fundin 07.

Targa H-është përdorur për përdorim të vazhdueshëm të automjetit, ndërsa targa e kuqe 07-të është e mjaftueshme nëse planifikohet pjesëmarrja në ngjarje klasike speciale të automjeteve.

Teorikisht, jo çdo automjet është më i vjetër se 30 vjet: Disa pronarë nuk i regjistrojnë ato në këtë mënyrë, megjithëse statusi i një klasike u siguron atyre kosto më të ulët të regjistrimit dhe u lejon atyre të drejtojnë në zona të ndaluara për automjete që nuk plotësojnë standardet mjedisore.

Le të kthehemi te rritja e vazhdueshme e numrit të makinave të vjetra, të cilat ekspertët e shpjegojnë me faktin se makinat “e përditshme” të viteve ’70 dhe ’80 – të tilla si VW Golf I / II, Opel Kadett C / D / E, Mercedes W123 / W124 – u prodhuan në përgjithësi për “qarkullime” dhe që të zgjasin në kohë për pronarët e tyre.

Prapëseprapë, Oldtimer më i njohur nuk është asnjë nga këto modele, por Beetle VW në pronësi të 39.758 shoferëve, ndërsa shoqëruesit më të afërt janë Mercedes W123 (22.667) dhe Mercedes R107 (21.320). /tesheshi.com/

Renditja e 10 odltimers më të njohura:

 

  1. VW Buba

  1. Mercedes W123

  1. Mercedes R107

  1. Porsche 911

  1. Mercedes W124

  1. Mercedes W114 / W115

  1. VW Bus T3

  1. Mercedes S-Class (W116 / W126)

  1. BMW 3 Series (E21 / E30)

  1. VW Golf I/II

auto pjese dak

Related posts