728 x 90 Leaderboard

Mbretëresha Elisabet bën kalorës edhe bateristin e Beatles-ave, Ringo Star

Titujt e fiskikërisë britanike, të njohur për emërimin e elitës kalorsiake janë kthyer prej kohësh në një  manovër showbis-i.

Mbretëresha Elisabet, por edhe Oborri Mbretëror, pas imazhit të sakatosur me të ndjerën Diana, tani nuk reshtin së hapur lajme rozë mbi pricat, të fejuaraat apo grarë e tyre, si dhe aspektet e tjera të jetës mundane.

Por edhe në shpërndarjen e titujve “Sir”-pra kalorës që në traditën mbretërore u janë dhënë aristrokratëve me nam apo shkencëtarëve si Isak Njutoni, tani janë rezervuar për yjët e spektaklit.

Pas dekorimit si “kalorës” për John Lenonin dhe Paul MCcartney-n, Mbretëresha u dha titullin “Sir” edhe bateristit të grupit të famshëm Beatles, Ringo Star.

Titujt kalorsiakë ndahen dy gerë në vit nga monarkja britanike.

/tesheshi.com/

Related posts