Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

MAFIA/ Filmi për “Nikita”-n e tmerrshme: çfarë ishte Camorra për mua

Me të hyrë në Camorra-n napolitane, bosi Mario Perrelli i dha asaj një dhuratë, një pistoletë 38 dhe 500,000 paund. Ai i vendosi në dorën e saj të djathtë dhe i shtrëngoi fort me pëllëmbët e tij. Ai e goditi atë në shpatull dhe në kthim mori omertën, zotimin e përjetshëm të heshtjes dhe shërbimit ndaj Familjes së re.

Gjithçka ndodhi në vitin 1990, pas së cilës nuk u desh shumë që ajo të mbiquhej “Lady Camorra”, ose thjesht “Nikita”, për rolin e një anëtari besnik dhe të devotshëm dhe të fitonte një milion lira në javë.

Ajo u bë dora e djathtë e udhëheqësit të klanit Perrelli dhe kështu vrasësja e parë dhe më e re femër në këmbët e malit Vezuv, më saktësisht në qytetin e Napolit, ku ana tjetër e ligjit për botën e krimit është në të vërtetë e drejta.

Nikita ishte emri i koduar për Cristina Pinto në botën mafioze. Bëhet fjalë për një grua e cila hyri në burg moshën 52 vjeçe, duke kaluar pak më shumë se 22 vjet pas hekurave.

Pas lirimit nga burgu në 2014, autori slloven Sinisha Gaçiç ka bërë një dokumentar për të duke e quajtur “Bija e Kamorrës”, i cili është shfaqur premierë këto ditë.

Mediat e që e kontaktuan me këtë rast, morrën prej Cristina Pintos këtë impresion për  të kaluarën e saj kriminale, thënë në telefon: “Më pëlqente të shikoja frikën në sytë e të tjerëve ndërsa mbaja armën”.

“Camorra nuk është një lojë. Anëtarësimi në të është edhe më pak. Krimi nuk paguan, por në atë kohë, në fund të viteve ’80 dhe në fillim të viteve ’90, gjithçka më dukej mirë. Ishte e vlefshme dhe sikur të duhej të ishte. Le të themi se ishte fati,” thotë Cristina Pinto.

Kur u pyet nëse e kishte parë filmin, ajo u përgjigj se nuk e kishte parë sepse nuk kishte arritur ende në Itali.

“Nuk ka aktrim në atë film. Këto janë tre episode të jetës time. Para burgut, atë që kalova në burg dhe tani, në fund të fundit, jeta në fund të fundit me një partner që ka qenë me mua të gjithë 30 vjet dhe që tani po vdes nga kanceri. Nuk është e lehtë, por unë nuk po kërkoj keqardhje për askënd,” siguron ai më tej dhe përgjigjet me një kundërpyetje:

“Për çfarë jeni të interesuar? Unë do të përgjigjem sa më shumë që të mundem sepse shtatë postulatet e Camorra-s, e cila nuk është më ajo që ishte më parë, unë ende i respektoj: nuk ka tradhti!”. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts