Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Lesbos: Pemë të gjetura mbi 18 milion vjet të vjetra (pamje)

Pemët e fosilizuara u gjetën afër fshatit Sigri dhe pyllit të ngurtësuar në ishullin grek të Lesbos.

Profesori Nikos Zuros, drejtori i Muzeut Sigri, shprehet se pemët janë ruajtur shumë mirë dhe se ato vendosen njëra mbi tjetrën.

Ai tha se u gjetën pemë të fosilizuara dhe pemë të vogla dhe të mëdha me degë.

Pemët janë të moshave të ndryshme, dhe midis tyre ka halore dhe pemë që japin fruta.

Pemët u shkatërruan pas shpërthimit të gazit gjatë shpërthimit të vullkanit, dhe pas kësaj ato u mbuluan me hi.

Shirat e gjatë dhe të rëndë përmbytën zonën, duke hequr hirin nga pemët. Balta e madhe bllokoi luginat dhe çoi në grumbullimin e pemëve në shtresa të njëpasnjëshme, kur ato u fosilizuan.

Pritet që më shumë pemë të gjenden në vazhdim të gërmimit. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts