Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ky është sistemi i BE-së për thyerjen e zinxhirit të infeksionit COVID

Komisioni Evropian ka nisur një sistem që lidh aplikacionet kombëtare për monitorimin e lëvizjes së infeksionit të koronavirusit, në përpjekjen e fundit për të ngadalësuar përhapjen e pandemisë.

Pas testimit të fundit në disa vende të Bashkimit Evropian, sistemi tani përfshin aplikime gjermane, irlandeze dhe italiane, tha KE.

Komisioni shtoi se të tre aplikacionet u instaluan nga rreth 30 milion njerëz, që përfaqëson dy të tretat e të gjitha instalimeve në BE.

Aplikacionet dërgojnë alarme

Janë zhvilluar aplikime për të thyer zinxhirët e infeksionit duke njoftuar njerëzit nëse ishin pranë një personi të infektuar.

Sistemi i ri siguron që aplikacionet kombëtare të jenë funksionale në të gjitha vendet që dëshirojnë të hyjnë në projekt.

Komisioni tha se aplikimet nga 20 anëtarë mund të lidhen përmes sistemit të ri.

Numri i të infektuarve me COVID është rritur frikshëm në të gjithë BE-në javët e fundit. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts